اگر لعاب، شیشه ای و دارای خاصیت پشت نمایی باشد، رنگ و مشخصات ظاهری بدنه مشخص خواهد بود. در این حالت برای اینکه برای اینکه بدنه ظاهر و رنگ مناسبی داشته باشد و شرایط مناسبی برای تزیین کاشی فراهم شود، باید علاوه بر پوشش رنگ، زمینه مناسبی را محیا کرد، در نتیجه از انگوب استفاده می شود.

درجه حرارت پخت انگوب ها بین نقطه پخت بدنه و لعاب قرار دارد. معمولا به منظور بهبود کیفیت انگوب زنی و لعاب کاری در خط لعاب ابتدا برای خروج هوا از درون تخلخل های سطحی، مقداری آب روی بیسکوییت ها اسپری می شود. سپس با فاصله زمانی مناسب انگوب و پس از آن لعاب اعمال می شود. لعاب یک لایه شیشه ای نازک است که روی سطح کاشی قرار می گیرد. این لایه موجب افزایش زیبایی کاشی های سرامیکی، افزایش مقاومت در برابر مواد شیمیایی، نفوذ ناپذیری و بهداشتی شدن کاشی ها می شود. پس از اعمال لعاب، طرح های مورد نظر با استفاده از دستگاه های چاپ سطحی روی کاشی ها اجرا می شوند.
اهداف مورد نظر از اعمال انگوب:
– کاهش احتمال بروز عیب سوراخ های سوزنی شکل و بهبود کیفیت سطح
– پوشاندن رنگ بدنه
– ایجاد جذب آب یکسان در تمام نقاط بدنه
– چسبندگی بهتر لعاب و بدنه